2012. február 21., kedd

Müncheni minivakáció: étele és egyéb érdekességek 3. nap

Harmadik nap: Febuár 17. (Szt. Pál katedrális, Miasszonyunk temploma, városi pillanatképek, vacsora, Augustiner am Platz)


              Elérkezet a péntek reggel. Sajnos az idő nem volt túl vidám, nagyon fújt a szél és esett a hó, ezért délelőtt blogot töltöttem fel, mert a tegnapból tanulva sok a fél nap az utcán...
              Délután 2-kor indultam neki a városnak. Nem a megszokott irányba indultam el, hanem egy másik úton, ugyanis megláttam egy templomot, igen közel a hotelhez és meg szerettem volna nézni, hogy melyik is az. Nem más, mint a Szent Pál katedrális. Iszonyú méretekkel rendelkezik, alig tudtam lefényképezni:).
Szent Pál Katedrális hátulról
Szent Pál Katedrális előről
    
      Továbbindultam a belváros felé, ugyanis szerettem volna közelebbről is megcsodálni a Miasszonyunk teplomát. 1468-ban tették le a Mária-templom, ismertebb nevén a Frauenkirche alapkövét, és mindössze 20 év alatt fel is építették. Ezt a templomot belülről is meg lehet nézni, fényképezni is szabad, csak tiszteletben kell tartani a benne imádkozókat. 
Ez a templom München egyik jelképe, szóval minden képeslapon rajta van. Bevallom őszintén nekem nem ez tetszik a legjobban a két hagymakupolájával, de ízlések és pofonok. Mindenesetre Mária az egész ország és a város védőszentje is, tiszteletére építették. Sajnos az egyik tornya és a főbejárata fel van állványozva, ez kicsit el is csúnyítja a képeket...
A Mária templom


 Készítettem néhány pillanat és életképet a városról, hiszen annyi minden más, mint nálunk.
A kéregetők az utcán, a járművek színei, a megoldások:) Íme egy kis ízelítő:

Így pózol, ha pénzt kap:)
Kéregető megoldások...
Egy Münchenben szokványosnak számító kéregető
És még egy:)


A villamosok kékek

A taxik vajszínűek


Az újságárus" bódé" itt ilyen
A rendőrautók zöldek
             
              Bementem élelmiszer boltokba és elcsodálkoztam, hogy mennyi minden kapható itt, ami nálunk nem. Olyan hozzávalók, amik egyből meghozzák az ihletet a vacsorához, olyan igényesen berendezett az egész bolt, hogy megvenne az ember mindent. Miért van az, hogy ez már a második ország, ahol az Evian ásványvíz a legolcsóbb kategória? És ez nem azt jelenti, hogy a többi méregdrága, hanem éppen azt, hogy az Evian nagyon olcsó! 

                 Este egy Augustiner am Platz nevű helyre ültünk be, ami a Hofbrauhaus mellett található és nem ugyanaz, mint amiben első este vacsoráztunk. Az Augustiner ugyanis egy sörfőzde, szóval sok hely viseli a helyét. Ez egy nagyon kis hangulatos étterem, hatalmas, ugyanakkor mégis szeparáltan lehet vacsizni.  Volt saját asztalunk, aminél csak ketten ültünk! :) Több emeletes és a személyzet is nagyon kedves volt. 
               Sült csülköt rendeltem, krumpligombóccal és káposzta salátával hozták. Nem mondom, hogy nem volt kis adag, és az íze nagyon nagyon finom volt. A bőre olyan ropogósra sült, hogy bármelyik csipsz elbújhat mellette. Az merült fel bennem a vacsora végeztével, hogy az állatmenhelyek miért nem szövetkeznek az éttermekkel? Hiszen annyi megmaradt hús, csont és egyéb finom falat keletkezik, amiből egy csomó állat is jóllakhatna...
A Marci kacsacomb pecsenyés tálat rendelt, amit egy szelet csülök kísért, a köret nála is ugyanaz volt, csak ő lilakáposztával kapta. Most is nagy volt az elhatározás, hogy eszem desszertet, de esélyem nem volt rá:).
Sörök itt is tesztelve, hazaséta, holnap korán lesz a kelés!

Az Augustiner am Platz belülről
Bizonyíték, hogy megpróbáltam...:) és látszik, hogy ízlik
A csülök, krumpligombóc, sült kacsacomb, lilakáposzta saláta

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése