2012. február 28., kedd

Müncheni minivakáció: ételek és egyéb érdekességek 5. nap

Február 19. ötödik nap ( BMW Welt, BMW múzeum, olimpia park, repülés, Budapest)

            Elérkezett az utolsó, azaz az 5. nap. Vasárnap volt és eső szemerkélt, de nem gond, mert szombaton csodás napsütésünk volt és mára úgyis benti programokat találtunk ki:).
                  Az első utunk a BMW Weltbe vezetett, ami a BMW gyár, múzeum és bemutatóterem egyben. BMW világ:) a bemutató teremben igazán sok mindent lehet csinálni, vannak játékok, be lehet ülni az autókba, volt motoros bemutató, fel lehet ülni motorokra is és az egész nagyon csillogós, varázslatos hely, a férfiak egyik paradicsoma:). Bár bevallom nekem is tetszett ez, az...

Azt hiszem még nőnie kell:)
Kinéztünk egy kocsit, de kizáró ok, hogy nem fér bele Szotyi (a vizslám) szállító doboza...persze "csak" ez volt a baj vele:).
Tovább mentünk a BMW múzeumba, ahol a kezdetektől meg lehet csodálni a BMW autókat, motorokat, sőt olyan egyediségeket is, mint a Z8- as BMW, amelyből egy párat gyártottak és bizony ez volt az egyik 007-es autó. Ezét már megérte, de sajnos beülni ebbe nem lehetett:).
Arra nem kaptunk választ a múzeumban, hogy a BMW minek a rövidítése, így utánanéztem  neten, hogy meg tudjam írni, ha már ez a téma. A BMW a Bayerische Motoren Werke rövidítése, bár lehet, hogy ez annyira egyértelmű, hogy azért nem írták ki:).
A bemutatóterem egy része belülről, ezen a lépcsősoron motorozott föl és le a bemutatón a srác
Az X3-ban, épp felfedeztem a tetőablakot:)

A múzeumban is fotóztam egy párat és mivel ezekről nem beszélni kell, meg is osztok néhány képet:).Típus és évszámok damilon lógatva

A 007-es ügynöki kocsi

Hihetetlen, hogy nem tudtam úgy lefotózni, hogy egyszínűek legyenek, szóval eredetileg mind mélybordó, vagy olyasmi, de itt olyanok, mintha a nap kiszívta volna a szinüket:)

A BMW Welt épületei kívülről (a "csésze" a múzeum)
                  A BMW múzeum után eljött az én időm és meglátogattuk az olimpia parkot, ahol az 1972-es olimpia került megrendezésre. Történelmi helyszín, történelmi élmény:). Bár Marci nem érezte át, hogy pontosan melyik járdán lépked, de mivel járt erre a Metallica is, mindjárt máshogy érezte magát. A toronyban ugyanis van egy kis rockmúzeum:). Mindketten megtaláltuk a magunknak való látnivalót.
Az olimpia park téképe
             Először felmentünk a parkban található toronyba, ahol a liftút előtt ebédeltünk egy jót (elvégre is ez egy gasztro blog).:)
A bazsalikomos pestós penne receptje:
Hozzávalók:
  • penne tészta
  • 2 marék bazsalikom
  • 2 kávéskanál fenyőmag
  • olivaolaj
  • só, bors
  • fokhagyma
  • koktélparadicsom
  • parmezán sajt
  • díszítésnek hirtelen bő olajban kisütött ruccola csipsz
            A penne tésztát bő, sós vízben kifőzzük. A bazsalikomot a fenyőmaggal, egy gerezd fokhagymával és az olivaolajjal leturmixoljuk, sóval borssal ízesítjük. A kifőtt tésztát megforgatjuk a pestóban, tetejére parmezánt reszelünk és megszórjuk a ruccola csipsszel, ízlés szerént 2-3 szem koktél paradicsommal.

Pestos penne ala münchen:)
                  A toronyba lifttel mentünk fel, ami nem kicsit volt gyors. Reménykedtük a beígért szép kilátásban, de a jégcsapok miatt nem engedtek fel a fotós szintre, így egy ablak mögül csodálhattuk a panorámát, amely elég szürke és semmitmondó volt az évnek ezen szakában. A rockmúzeum is maga volt a vicc kategória, hiszen állítom, hogy Marci szobájában több erekje van, mint ott volt, arról nem beszélve, hogy mit keres Shakira avagy a Back Street Boys plakátja a falon?

                  A torony után elsétáltunk az olimpiai uszodához, amely ma is, mint a többi sportlétesítmény látogatható és használható a nagyközönség számára. Jó lett volna úszni egyet, elmondani, hogy egy olimpiai medencébe ugrottam fejest, de erre sajnos nem volt időnk. 
Az olimpiai tó a toronyból fotózva

Az olimpia stadion
Az uszoda bejárata

Az uszoda belülről
A parkból hazafelé vettünk még két óriási palacsintát és irány a repülőtér...Itt ért véget a müncheni minivakációnk...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése