2012. február 17., péntek

Müncheni minivakáció: ételek és egyéb érdekességek 2. nap

          Ez egy külön kiadás, bejegyzés a piacról, hiszen ez önmagában is hatalmas élmény:).
A Viktualienmarkt, azaz a piac. Nem messze találhtaó a fő utcától, a régi városházától kanyarodtam le egy kis csendes, hangulatos utcán.
A város méltán híres látványossága.
A piac utcatáblája

Látkép a piacon 
 Ha nem havas az idő gyönyörű nagy gesztenyefák tarkítját a teret, vagyis tarkítját így is, csak nem olyan zöldek:). A piac elhelyezkedésére igazán nem lehet panasz, festői környezetben egy igazi oázis!

Sajt, sajt, sajt
A kerek, a zöld, a naracssárga, a fehér, a penészes...SAJT
Hatalmas cseresznye, ribizli, mangó, szőlő, görögdinnye!, papaya, ringlószilva...
            A piac reggel 07- 18:00-ig várja a vásárlókat, bár én azt láttam, hogy igencsak hiányosan vannak nyitva az árusok, hétvégén gondolom az összes nyitva van. Élményekből azonban így sem szenvedtem hiányt. 
A hatalmas téren sok apró kis bódé várja a nézelődőket, vásárlókat, kíváncsiskodókat. Mindenhol mosolygós eladók kínálják portékáikat. Megtalálható itt minden, mi szem szájnak ingere, a sajtoktól elkezdve a húsféléken át, halak, vadak, zöldségek, az óceán túlfeléről érkező ínyencségek. Nagyon sok olyan dologgal találkoztam, amit eddig csak tévéből láttam, ismertem, illetve, amit még tévében sem láttam. 

           Az árakat tekintve húzósabb, mint bármelyik pesti (magyar) piac, de a kínálatra, tálalásra nem lehet panasz! Kóstolni kötelező, ha akartam, ha nem nyomták a kezembe az oliváskenyeret, a szalámikat, sonkákat, házi készítésű kolbászokat. 

A cukornád és egyéb érdekességek: főzőbanán, édesburgonya...
         


         


               

                   
         
            Ami a gyümölcsös- zöldséges standokat illeti: soha ezelőtt nem láttam még nem aszalt formában lévő datolyát. A nádcukorról fogalmam sem volt, hogy tényleg úgy néz ki, mint a nád:) (bár gondolhattam volna:)). Azt tudtam eddig is, hogy milyen az az articsóka, de azt nem hogy van mini formátum belőle, mintahogyan van mini padlizsán, ananász is. Ez utóbbit ugyan láttam már Budapesten is. 
         Kakaóbabot eddig csak szárítva láttam, pontosabban csak a héját. Találkoztam itt a kafír lime-al, megtudtam, hogy létezik a passiógyümölcsnek is több fajtája, éppen úgy, ahogyan a sárkánygyümölcsből is van több fajta, kívülről belülről máshogynéznek ki, de azért hasonlóak. Az ízüket nem tudom, nem volt belőlük kóstoló...:( Otthonról töltök fel még több képet, de itt túl lassú a net és túl nagy a képem állítólag...
         Sok gyümölcsnek most láttam először a nevét, és sajnos az eladó nem beszélt angolul... Mindent lefényképeztem és ígérem utánajárok majd szép lassacskán, hogy mi mire jó, mi micsoda, bár nem kis anyagmennyiség:). 
Kakaóbab, mini ananász, füge...
Felismeritek a képen a kiwanot?  Aki megtalálta jelezheti, aki nem annak itt egy kis segítség:)

A húsos, halas részlegről is készült egy két kép, de mivel minden vagy üveg vagy fólia mögött helyezkedik nem túl éles képek ezek... Azért felteszem, hogy lássátok milyen szörny halakat árulnak:).
Hatalmas kagylóban kínált halak
szörny hal:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése