2014. május 13., kedd

Paradicsomos salsa, avagy a táncos kedvű mártogatós:)

                                                 


                                   Na jó tudom ez egy kicsit fárasztó vicc volt, de a salsáról nekem először akkor is a tánc jut eszembe. A következő recept készítése közben tehát, csavarjuk fel a hangerőt és készítsük el pikk- pakk. A salsa akkor lesz még jobb, ha pár órát hagyjuk a hűtőben összeérni az ízeket. Azt, hogy mivel tálaljuk rajtunk múlik (ki máson :)) mi ezúttal teljes kiőrlésű lisztből készült, pirított laposkenyérrel ettük, de lehet mellé zöldségeket vágni, avagy tortilla chipsszel mártogatni, de ezt diéta esetén kerüljük :).


Az egész recept pofon egyszerű, lássuk a hozzávalókat:
  • két maréknyi koktélparadicsom
  • zöld kaliforniai paprika fele
  • fél lilahagyma
  • 2 szál újhagyma
  • só, bors
  • fél citrom vagy lime leve
  • 3 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • egy taáskanálnyi extra csípős csili szósz- természetesen elhagyható, vagy extrém esetben növelhető a mennyiség:)

Az elkészítés menete:
  1. Az összes hozzávalót vágjuk olyan kicsire, amilyen kicsire csak tudjuk. 
  2. Keverjük össze a citrom levét a só és bors ízlés szerinti mennyiségével, adjuk hozzá a csili szószt és az olajat.
  3. Az apróra vágott zöldségeket tegyük egy tálba és  keverjük jól el az öntettel. Kóstoljuk, ha szükséges még fűszerezzük.
  4. Tegyük be a hűtőbe 1-2 órára, de az még jobb, ha egy egész éjszakára, majd tálaljuk kedvünk szerinti "körettel". :) Jó mártogatást kívánok!

Na legözelebb elkészítitek a sajátot, vagy megveszitek a tartósítószerekkel és cukorral telenyomott boltit? :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése