Úgy döntöntöttem, hogy ennek a szuper gyümölcsnek készítek egy saját bejegyzést. Hogy miért is szuper? Mert negatív kalóriás, azaz zsírégető :) Na de tisztázzunk egy- két dolgot. Mindig is jót nevettem azon, hogy ha valamelyik edzéstípusra ráteszik a "zsírégető" jelzőt egyből teltházas lesz az óra. És ilyenkor azon nevettem, hogy ugyan a többi mozgásformát tán nem "égeti a zsírt"? (halkan megjegyezném, hogy dehogynem! és lehet nekem hinni, diplomám van sporttudományokból). Na de ez más tészta...
Most az ananászról szeretnék szót ejteni és arról, hogy mit is jelent az, hogy negatív kalória. Természetesen nem azt, hogy nincs benne kalória... A Kolombusz gyümölcseként is emlegetett finomságot, ha nyersen fogyasztjuk és NEM konzerből kivéve, (ami tele van a tartósításhoz elengedhetetlen cukorral), akkor az emésztéshez több energiát használunk fel, mint amennyit a szervezet a gyümölcsből nyer. Így értendő tehát a negatív kalória. A gyümölcsöket amúgy is célszerű nyersen fogyasztani, hiszen ekkor hasznosíthatjuk belőlük a legtöbb vitamint, rostot, ásványi anyagot és minden jót, amit tartalmaznak.
Az ananász tehát bátran segítségül hívható egy- egy diéta alkalmával (a legtöbb gyümölccsel azonban csak okosan, hiszen sok bennük a fruktóz...).
Fogyasszunk minnél többet belőle, ha már Kolombusz felfedezte nekünk ezt a gyulladáscsökkentésben is segítő gyümölcsöt.
És egy kis segítség a vásárlásához: ha az ananász felső leveleit finoman meghúzva könnyedén kijön, akkor nagy valószínűséggel érett. Illatát is érdemes figyelembe venni, azonban a színe becsapós lehet, hiszen vettem én már mézédes zöld héjú ananászt, így maradok a levél húzogatós trükknél, nekem eddig bevált. :) Nemsokára megosztok egy könnyed, desszertnek is beillő receptet ananász felhasználásával.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése