2014. április 11., péntek

Tavaszi csirkemell

                                    Még egy változat arra, hogy bizonyítsam a csirkemell nem unalmas. Sőőt nagyon sok féle képpen lehet variálni ezt, a diétához (is) igencsak alkalmas fehérjeforrást. Ezúttal tavaszi zöldségekkel készült... 

Hozzávalók 1 személyre:
  • 1 egész csirkemell filé
  • 2 marék cukorborsó
  • 4 szál spárga
  • 2 dl Creme Fraiche, avagy zsírszegény tejszín
  • só, bors


Az elkészítés menete:

                            A csirkemell mindkét oldalát egy evőkanál olíva olajon megsütöm szép pirosra. Ezután sózom, majd borsozom és egy dl vízzel felöntöm, majd lefedem, hagyom párolódni. Amíg párolódik a spárgákat és a borsókat megmosom és egyforma darabokra vágom. Ezek is mehetnek a fedő alá puhulni. Ha teljesen átfőtt a csirkemell, hozzáadom a creme fraiche-t (vagy a tejszínt) és további egy percig fedő nélkül főzöm az egészet. Ha szükséges sózom és borsozom még egyszer, majd tálalom is. Edébnek és vacsorának is kiváló, fogyasszátok egészséggel! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése