2014. április 21., hétfő

Zöldborsó krémleves

                       Ha valaki fogyni szeretne, nem baj, ha odafigyel mit is eszik... De ez nem azt jelenti, hogy nem szabad ennie, sőt  a napi 5x-i étkezés lenne az ideális mindenkinek. A levesek jó választások, ha valaki szeretne jóllakni és alakra is vigyázni. :)
Tavasz van és egyre könnyebben hozzá lehet jutni a zsenge zöldborsóhoz. Ebben a receptben a friss és a fagyasztott változat is megfelel, de ha tehetitek frisset használjatok. 


Hozzávalók 4 személy részére:
  • 500 g zöldborsó
  • 1 dl zsírszegény tejszín
  • 3 evőkanál cottage cheese (ennek hiányában a ricotta sajttal helyettesíthetjük)
  • egy szál újhagyma
  • só, bors
  • "levesbetétenek", díszítésnek borsó levélkék, kacsok
                                                A borsót, újhagymát lábasba tesszük és annyi vízben puhára főzzük, amennyi ellepi. Sózzuk és borsozzuk bőven, ízlés szerint. Hozzáadjuk a tejszínt és teljesen puhára főzzük a borsószemeket. Ezután hozzáadjuk a cottage cheese-t és az egészet turmixoljuk botmixerrel. Visszatesszük a tűzre és megvárjuk, amíg újra felforr. Ha szükséges, még fűszerezzük és, ha nagyon sűrűnek találjuk, akkor adunk még hozzá egy kis vizet.
Ennyi az egész- már tálalhatjuk is, tetejére borsó levélkét hintve, ami természetesen opcionális, de nagyon finom! :)
Igazi tavaszi színek és ízek, próbáljátok ki, ha tehetitek.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése