Amint ígértem, jön még egy almás recept, de aki szeretne még egyet :) itt megtalálja :). Szóval maradjunk most ennél a keksz receptnél, ami ropogós, almás és fahéjas egyszerre. Ehhez a recepthez az almát szárított formában használjuk, nem árt egy kis változatosság :).
Hozzávalók (kb. 26-28 kekszhez):
- 25 dkg margarin
- 10 dkg barnacukor
- 30 dkg sima fehér liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 1-2 teáskanál őrölt fahéj
- fél teáskanál őrölt szegfűszeg
- csipet só
- a tetejére: pár szelet (vagy evőkanál, ha kockázott) aszalt alma, kevés őrölt fahéj.
Előkészítem, és sütőpapírral kibélelem a tepsit. A sütőt előmelegítem légkeverésen 160 fokra (sima sütés 180 fok).
A vajat habosra keverem a kétféle cukorral és egy csipet sóval. Hozzáadom az átszitált lisztet, sütőport, a fűszereket, majd összekeverem, végül kézzel gyorsan összedolgozom. Diónyi gombócokat gyártok, tepsibe pakolom egymástól pár centire. A "golyókat" vizezett villával lenyomkodom és a tetejére teszem az aszalt almát, amiket előtte darabokra törtem.
Ezután lefedem sütőpapírral a kis korongokat és betolom a sütőbe. Amikor félig megsült leveszem róla a papírt, és készre sütöm.
Kihűtöm és zárható fedelű dobozba teszem. Ropogós és egyben puha is nagyon- nagyon finom! :)