2012. április 2., hétfő

Tavaszi epres tortácskák

                  A következő recept nemcsak nagyon mutatós, de nagyon egyszerűen el is készíthető! A vendégeinknek, családunknak persze nem kell elmesélnünk, hogy hipp-hopp megvan ez a remek, könnyű, csábító finomság, hagyjuk, hálálkodjanak csak, amiért ennyit dolgoztunk Értük! A titkot pedig tartsuk meg magunknak:).

Hozzávalók 3 tortácskához:

  • készen vásárolt piskótalapok (én csokisat és simát használtam, de elkészíthetjük a piskótát mi magunk is, de akkor már időigényesebb a dolog...)
  • 15 szem eper
  • 2 evőkanál mascarpone 
  • natúr joghurt (2dl)
          A piskótalapokból egy bögre, pohár vagy egyéb kiszúró segítségével 5cm átmérőjű karikákat szaggatunk, a 3 tortához 6 db-ot.
           Az eperből és a natúr joghurtból  epres joghurtot készítünk az alábbiak szerint. Az így elkészült joghurtot összekeverjük a mascarponéval és nyomózsákba töltjük.
           A piskótalapra a nyomózsákból krémet adagolunk, majd a megtisztított epret negyedekbe vágva  bele állítjuk a krémbe. Erre helyezzük a másik tortalapot, nyomunk rá még egy kis krémet és díszítjük egy félbevágott eperrel.  
Én nagyon szeretem az ilyen egyszerű és könnyű, nem fullasztóan krémes desszerteket.




1 megjegyzés: