2012. április 8., vasárnap

Gesztenyés roló húsvéti kiadásban:)

                       Nos Húsvét vasárnapja lévén egy igazi húsvéti finomságot szeretnék megosztani veletek. Ez is , (mint a legtöbb receptem) rém egyszerű és gyorsan megvan. 
A locsolkodók biztosan örülnek ennek a könnyű desszertnek, rajta hát ne fosszátok meg őket ettől:) (Egyébként az ötlet a http://www.hungryhappenings.com/-ról való, első látásra szerelem:)) 
                       A forma beszerzésével volt egy kis gondom, hiszen még régebben sajtosrolóhoz kerestem rolóformát, amit végül itthon nem, de Münchenben sikerült beszereznem:). De ehhez a recepthez az nem jó, hiszen répa formát kell kivitelezni, így kreatív anyukámmal összefogva kitaláltuk, hogy alufóliából is könnyen lehet tölcsérformánk. Igen ám, de nem kéne, hogy ráragadjon...Erre is van megoldás: SÜTŐPAPÍR, nem tudom ki találta fel, de szerintem sokszor csuklik, hiszen szinte minden sütésnél áldom a nevét, remek találmány:).

Na szóval, alufóliából kis tölcsérformákat hengergetünk kb. 10 cm hosszúakat és mindegyikhez vágunk egy kis négyzet alakú sütőpapírt, hogy be tudjuk vele tekerni, szintén tölcsér alakban. Készítsünk el ezekből 5 db-t.

A többi hozzávaló: kb. 15 db répácskához

  • 1 csomag készen vett levles tészta
  • 250 g gesztenye massza
  • 1 tubus tejszínhab, avagy mi is felverhetjük, készíthetjük
  • 1 egész tojás, vagy egy mokkáskanálnyi narancssárga zselés ételszínező + 2 dl víz (Azt nem mondom, hogy mindenki tart otthon ételfestéket, de ha nincs az sem baj, hiszen elég csak lekenni egy tojással és akkor is gyönyörű, répához hasonló színe lesz:))
  • mentalevél a díszítéshez

         A levelestésztából 15 egyenlő vastagságú (kb. 2cm) csíkot vágunk. A csíkokat meghengergetjük és a sütőpapírral bevont forma köré tekerjük úgy, hogy ne legyen rés. Ezután, ha nincs ételfestékünk bekenjük a felvert tojással és betesszük sütni 180 fokos sütőben légkeveréses fokozaton 10-12 percre. 
Miután megsültek óvatosan lehúzzuk a formáról és amennyiben ételfestéket használunk, szép egyenletesen, ecset segítségével befestjük a répáinkat.

        Ezután félrerakjuk hűlni őket és bekeverjük a krémet. A gesztenyemasszát áttörjük és tejszínhabbal összekeverjük, hogy szép egységes, könnyű, selymes krémet kapjunk. Ne legyen nagyon tejszínhabos, de ne is csak sima gesztenyemassza legyen:) Egyszóval érzéssel.
Amikor ezzel készen vagyunk nyomózsába töltjük és a kihűlt "répákba" nyomjuk. A végébe mentalevelet szúrunk ez lesz a zöldje.

            Ez a recept elkészíthető sós töltelékkel is pl: tojáskrémmel, tonhalsalátával, pástétommal és ekkor a mentalevél helyett petrezselyem zöldjével, kaporral díszítjük. 
Elronthatatlan és igazi művészet, jó szórakozást, kellemes ünnepet!
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése