2011. november 30., szerda

Almás-fahéjas muffin

Sok volt az alma, ami sajnos rövid időn belül megromlott volna, így fel kellett valahogy használni. A muffin jó ötletnek tűnt, bár nem vagyok nagy muffin rajongó, mert legtöbször száraz, már-már fojtogató muffinokkal találkoztam.
De semmi pánik, ha hasonló gondolatok ébrednek benned a muffin szó hallatán, ne aggódj ez a recept remélem meghozza a kedved, hogy kipróbáld. Az eredetit már sajnos nem tudom hol találtam, de ez az én átalakított verzióm. 
A munkatársaim tesztelték és a nagy hümmögés és mosoly elég volt az elismeréshez:)


Hozzávalók 10-15 db-hoz:

  • 20dkg liszt
  • 20dkg cukor
  • 15 dkg margarin
  • 2 tojás
  • 1 csomag vaníliáscukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 nagy, finomra reszelt alma- levét fogd fel és ki ne dobd, kelleni fog:)
  • 1dl tej
  • őrölt fahéj- ízlés szerint
Elkészítése:

A margarint, a tojást és a cukrot robotgéppel fehéredésig keverjük! Hozzáadjuk az átszitált lisztet és a sütőport és jól összekeverjük, majd beleönjükt a többi hozzávalót is, (a reszelt almát a levével együtt). Én személy szeint nem hámoztam meg az almát, de ha valakit zavar az alma héja nyugotdan tegye meg. 

Ezután kis papírformákba kanalazzuk a forma 3/4-ig és 180 fokon 25 percig sütjük. Persze mielőtt kivesszük ellenőrizzük, hogy kell még egy kis idő nekik. 
Várjuk meg, ha tudjuk, hogy kihűljön:)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése