2014. április 20., vasárnap

Húsvéti töltött tojás

                         Kedves olvasóim, ezúton szeretnék mindenkinek nagyon boldog ünnepet, sok locsolót és finom ételeket kívánni az asztalra!
A következő recept néhány ötletet ad arra az esetre, ha már unnátok a sima főtt tojást. Különböző zöldfűszerekkel megbolondított töltött tojások ezek, amik vendégsereg esetén is segítséget nyújthatnak hidegtál összeállításakor. 

Hozzávalók (annyi tojás, amennyit megenni gondolunk :)) az én verzióm:
  • 1 tyúktojás
  • 1 kacsatojás
  • 2 evőkanál majonéz
  • só, bors
  • néhány szál metélőhagyma, oregánó, fodros metélő petrezselyem, zsázslevél, kakukkfű


Az elkészítés menete:
                                     A tojásokat sós vízben főzzük keményre. Vágjuk félbe őket és tegyük külön tálkába a kacsa és tyúk tojás sárgáját. Adjunk hozzájuk egy- egy evőkanál majonézt sót és borsot és keverjük krémesre. Ezek után következzenek a fűszernövények. Én négy felé osztottam a majonézes krémet és úgy adtam hozzájuk a következőket:
metélőhagymát,
zsázsalevelet,
petrezselymet,
oregánót-kakukkfüvet apróra vágva.
Jól keverjük el, majd töltsük csillagcsővégű nyomózsákba és töltsük vissza a tojásfehérjékbe. Ha van otthon sonkánk (ami ilyentájt nem lenne meglepő :)) megszórhatjuk sonkakockákkal a tojásokat, elrontani nem fogja:). Díszítésnek a benne lévő zöldfűszereket használtam. 
                                           Ha még nem próbáltátok a kacsatojást mindenképpen tegyétek meg. Egyrészt gyönyörű fehér :), másrészt egészen más íze van, sokkal krémesebb az állaga a sárgájának főve és egy kicsit ünnepibb, mint a megszokott tyúk tojás.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése