2014. március 28., péntek

"Hamis pizza" füstölt lazaccal és spenóttal

                             Itt a tavasz és így egyre könnyebben beszerezhetőek a friss hozzávalók, alapanyagok. Nekem a spenót az egyik nagy kedvencem. Télen is beszerezhető fagyasztott változatban, de frissen még több féle ételhez használható. Itt egy megoldás, ami nem olyan hétköznapi, mint egy szendvics, mégis egyszerűbb, mint a pizza sütés.
Ez egy "hamis pizza", kiváló vendégváró finomság vagy reggeli megoldás. Ennek is létezik ezer verziója, annak függvényében ki, mit tesz rá. Én most egy spenótos- lazacos változat receptjét osztom meg Veletek, remélem sokan kipróbáljátok.


Hozzávalók: (1 főre)

  • 1 db laposkenyér (ha találtok teljes kirölésűt az lenne az igazi a diétázók számára.. is)
  • 5 dkg füstölt, szeletet lazac
  • 2 evőkanál krémsajt (lehetőleg csökkentett zsírtartalmú)
  • fél piros húsú kaliforniai paprika
  • 1 db édes pepperóni paprika
  • egy marék friss spenót
  • 5 dkg mozarella sajt


Az elkészítés menete:

                                        Egy száraz serpenyőben melegítsük fel a laposkenyerünket. Tegyük egy tányérra és jöhetnek a feltétek. Kenjük meg a krémsajttal, sózzuk, borsozzuk. Tegyük rá a spenót leveleket, melyeket előtte alaposan megmostunk és jól lecsöpögtettünk. A kaliforniai paprikát vágjuk vékony csíkokra, a pepperónit karikázzuk fel és tegyük ezt is a "pizzára". Erre jöhet a karikára vágott mozarella sajt, majd a darabokra tépett lazacfilé. Kínáljunk mellé citromot és már fogyaszthatjuk is. Ha többet készítünk és kihűl az sem gond, hiszen hidegen is nagyon finom... De egy sütőben melegen tarthatjuk a laposkenyereket és aztán ha az összes melegítésével megvagyunk tesszük rájuk a feltéteket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése